De artikelen van de organisatie Al Haqiqa zijn verplaatst naar een eigen blog, nl. AlHaqiqa-Mediation, volg deze link: www.alhaqiqa-mediation.blogspot.com

maandag, januari 05, 2009

Handen af van Gaza

Ondertussen zijn we al weer 9 dagen verder, meer dan 400 Palestijnse doden en meer dan 2000 gewonden, gebouwen, moskeeën, scholen en universiteiten kapot gegooid met de vele bommen en beschietingen door de bezettingsmacht van Gaza, genaamd de Israëli’s.
Maar waar blijven nu die politici in Europa, en sterker nog in Nederland? Ik hoor niemand die zegt dat Israel moet stoppen met deze onmenselijke oorlog; ik hoor alleen maar een premier van Nederland en een minister van Buitenlandse Zaken de woorden van grote n’oncle Bush herhalen dat het de schuld van Hamas is. Ik snap er geen barst … of misschien wel.
De cowboy in het Witte Huis zegt … “ga naar links” en Nederland gaat naar links, dan weer … “ga naar rechts” en Nederland schuift naar de ander kant. In Buitenhof probeerde de premier nog aan te geven dat ze eigen verantwoording hebben en dat de blablablabla …. Ik geloof er niet meer in. Meneer Verhagen in het peloton van de politici, bent u niet de meesterknecht van de n’oncle, maar is er nog niet eens een plaats voor u weggelegd als waterdrager. Er is momenteel behoefte aan iemand met ballen die opstaat voor het Palestijnse volk, iemand die zegt dat Israel terug moet in zijn hok. Er is niemand die nu op staat en luistert naar het volk hier in Nederland, er is niemand die opkomt voor de mensen die de dupe worden van het grote Israel – gesteund door Amerika, Europa en dus wij – met haar bombardementen en onmenselijke aanvallen.
Heeft u de foto’s gezien van de aanvallen van Israel? Heeft u gezien wat de bombardementen aanrichten in Gaza? Waarom neemt u nu niet uw verantwoording? Waarom stuurt u wel militairen de dood in in Afghanistan, waarom steunt u wel het Irakbeleid? Maar als we schreeuwen om wat te doen in Palestijnse gebieden, dan geeft u niet thuis.
Neen, u zou eens op de lange tenen van de Amerikanen en de Israëli’s trappen, neen dit zijn vrienden en dat zullen ze altijd blijven. Daar mag niets tussen komen. Leve de Joodse lobby in Amerika. Het land van de ongekende mogelijkheden, waar zelfs mensen als de heer Wilders prijzen kunnen ontvangen … het kan verkeren.

Overigens het viel me wel op, dat de heer Wilders in het parlement in Israel zijn fijne film Fitna mocht tonen, en vlak daarna nam Israel de beslissing om de oorlog tegen Gaza te beginnen. Ik hoop niet dat meneer Wilders het Nederlandse standpunt daar verkondigd heeft.

Ik roep de Nederlandse politici en de Nederlandse regering op om nu onmiddellijk uw contactpersoon te bellen in Israel en te verzoeken, nee sterker nog te eisen om met onmiddellijke ingang de oorlog te stoppen, en er zorg voor te dragen dat de Palestijnen onmiddellijk humanitaire hulp krijgen, van de gehele wereld maar zeker van Israel. Daarnaast moet Israel voor de oorlogsdaden worden veroordeeld. Het is een kwestie dat de Palestijnen hun land verdedigen tegen de bezetter; dat mochten we in de Tweede Wereldoorlog toch ook?

Tenslotte roep ik de mensen in Nederland op om de producten uit de Israëlische nederzettingen te boycotten en de winkeliers om deze producten niet meer te kopen en te koop aan te bieden. Ik weet niet of het mogelijk is om de winkels en grootwinkelbedrijven die de “wet overtreden van de verkoop van deze producten”, te dagvaardigen, maar zou het proberen waard zijn. Steun hierbij – de tekst is van hun – People Earth Animals Culture Environment (PEACE in Amsterdam (www.peaceconsumer.org ).

Labels: