De artikelen van de organisatie Al Haqiqa zijn verplaatst naar een eigen blog, nl. AlHaqiqa-Mediation, volg deze link: www.alhaqiqa-mediation.blogspot.com

donderdag, januari 24, 2008

Salam Alaikoum wa kef halek aljouma Geert ?

Ik heb getracht je te bellen, maar je telefoon is steeds bezet en je voicemail is te klein, dus vandaar dat ik deze brief maar stuur.
Sinds maart 2007 - na de verkiezingen van de Provinciale Staten - heb ik last van spontane rode uitslag en nekharen die recht overeind gaan staan. Ik had echt niet door hoe het kwam, ben naar de dokter geweest maar die kon niets vinden. Ik liep het ziekenhuis in en uit, maar nergens iets waarmee men mij kon helpen.
Totdat ik er achterkwam wat het mogelijk zou kunnen zijn; vanaf ongeveer maart 2007 zijn de aanvallen op de Islam en de Moslims steeds sterker geworden en daar begon ik dus duidelijk last van te krijgen. Maar ja weten wat het is, is nog maar de helft van de oplossing. Dus moest ik actie gaan ondernemen, maar ja hoe doe je dat, hè? Ik neem aan, beste Geert, dat jij er alles van weet. In die dagen zat ik nog bij een politieke partij, waar ik mijn uitslag niet kwijtraakte maar werd het alleen maar erger, echter door een royement werd deze hobbel genomen. Maar dan? Door toeval kwam ik in aanraking met de oprichter van de Nederlandse Moslim Partij, die mij om hulp vroeg om de partij op te gaan zetten. Wat ik dus gedaan heb, maar ik had de consequenties niet doordacht.
Daar kwam ik dus wat later achter. Want een partij opzetten, is niet moeilijk, maar daarna moet je gaan werken aan de naamsbekendheid en moet je eigenlijk een klinkend marketing verhaal hebben. Ja, en daar was ik niet zo sterk in, je kent me hè? Geen of nauwelijks budget betekent geen dure marketingfiguur inhuren of spindoctor op je loonlijst. Dagen en nachten heb ik lopen en liggen zweten om hier een oplossing te vinden, en het ging voor geen meter. Tot het moment dat ik het allemaal anders ging zien.

Geert, je bent geniaal, want ik heb nog nooit zo’n goede marketingman annex spindoctor gehad als jij, echt, elke keer als jij weer een uitspraak deed, ging het eens weer lopen met Moslims die zochten naar vastigheid in de politiek. Het begon natuurlijk met het Burka-verbod, dat was een fantastische zet van je. Helaas heeft de regering nu (waarschijnlijk) besloten om dit niet uit te voeren, Geert, niet op reageren, dat is gewoon de angst voor problemen en rellen; maar van de andere kant waar praten we over, 60 dames die zo’n ding dragen in Nederland? Is toch niet de moeite waard om daar nog een keer een debat aan te besteden en zeg nu zelf je hebt altijd nog de Wet op de Identificatie van begin 2006.

Neen, toen die uitspraak van je over de dubbele paspoorten. Fenomenaal. Gelijk heb je, je kan geen twee bazen dienen. Iemand die hier woont en werkt, kan geen gevoelens hebben voor een ander land. Laat ik een voorbeeld noemen: een Nederlander die met – als voorbeeld – een Bulgaarse trouwt, kan geen gevoelens hebben voor zijn “tweede vaderland” laat staan voor zijn schoonfamilie. Heeft hij dan ook nog boezemvrienden – laten we eens een ander land noemen – in Israël, kan hij daar al helemaal geen gevoelens voor hebben. Terecht Geert, men woont en werkt hier en moet hier ook maar zijn ding doen.

Daarna kwam je weer met zo’n pakkende uitspraak over de koran van de Moslims; volgens mij zei je zoiets als je de haatdragende uitspraken of tot haat en geweld oproepende uitspraken uit de koran zou scheuren, dan zou je zoiets over houden als de Donald Duck. Geert, hoe kwam je op het idee? Lumineus, ik kon het zelf niet beter verzinnen, ik vind dat je hier toch een prijs voor moet krijgen. Overigens, even tussen haakjes, ik heb nog die oude versies van de Suske en Wiske waar je om vroeg, misschien ben je daar nog in geïnteresseerd.

Maar ik moet je toch wel zeggen, die opmerking van je collega over die bal, hoe noem je zoiets, halal bal, in het restaurant van de Tweede Kamer, die vond ik wel wat zwak. Misschien had die jongen een dipje en had hij zich ergens in verslikt, maar ik neem aan dat je hem nog op het bekende matje hebt geroepen. Ik heb overigens toen prima gegeten in het restaurant van de Tweede Kamer.

Uit de media moet ik halen dat je met een film bezig bent, kon je me niet eerder op de hoogte brengen? Dan had ik mijn administratie kunnen inlichten. Ik hoor van alle kanten dat men niet zo blij is met die film, terwijl niemand de film nog gezien heeft. Het kan verkeren, beste Geert. Maar kan je al iets meer vertellen over de inhoud? Ga je inderdaad filmbeelden van “vrienden” gebruiken van zelfmoordenaars en daar dan een tekst van de koran over heen laten scrollen? Teksten waar duidelijk uit blijkt dat de koran fascistisch is en oproept tot geweld? Weet je al welke teksten je gaat gebruiken? Ga je delen van soera’s gebruiken of hele soera’s? Gebruik je ook die oude foto’s van de vrouw die achter haar man moet lopen? Of die foto van de man die zijn vrouw “verrot” slaat? Overigens heb je die foto van die 7 Burka’s op het strand van Scheveningen nog? Ik ben benieuwd naar de film; ik zal hem ook van a tot en met z gaan bekijken en ontleden en ik moet je nu al bedanken voor de gratis publiciteit die je me geeft en nog gaat geven en voor elke partij die voor de Moslims opkomt. Nogmaals, ik kan geen betere spindoctor en marketingman bedenken. Ik zal het bestuur van de partij gaan voorstellen, dat je een erelidmaatschap moet gaan krijgen van de Nederlandse Moslim Partij.

Tenslotte Geert, ik moest je nog de groeten en een kus overbrengen van mijn vrouw Khadija en ze is ook benieuwd naar je film. Ik moet nu wel gaan sluiten en je ziet nu toch ook wel, dat deze tekst niet op je voicemail past. Ik neem aan dat ik binnenkort weer veel van je zal horen in de media en kerel, je kan het. De film wordt een succes op het filmfestival van Cannes en Rotterdam. We hyven.

Fi aman Allah en ma3assalemma

Labels: