De artikelen van de organisatie Al Haqiqa zijn verplaatst naar een eigen blog, nl. AlHaqiqa-Mediation, volg deze link: www.alhaqiqa-mediation.blogspot.com

maandag, mei 12, 2008

Neerlands hoop in bange dagen

In de jaren 70 was er een groep die op cabareteske manier een aantal belangrijke zaken onder onze aandacht bracht. De groep bestond uit m.n. Bram Vermeulen en Freek de Jonge. Ze hebben zware, leuke maar ook choquerende teksten het land ingeslingerd. In een van de teksten staat het volgende lezen:

Ik ben zo bang voor de Russen in mijn land
De Chinezen in mijn keuken, de hippies in mijn park
Ik ben zo bang voor de negers in mijn dochter
De joden in mijn handel, de flikkers in mijn kroeg
Ik ben zo bang voor de krassen op mijn autoDe ontwaarding van mijn geld en de kanker in mijn lichaam

Aan deze tekst en de groep moest ik laatst denken, toen ik de column van Afshin Ellian las (Weblog, Elsevier.nl, 11 april 2008). In de column gaat hij als weer van ouds te keer, dit maal tegen Mohammed Rabbae. Ik denk dat ze echt geen vrienden zijn of zullen worden.

De columnist geeft aan – volgens de kop – dat ‘Supermoslim’ Rabbae er geen bal van snapt. Nu ben ik niet tegen iemand te beschrijven, zeker als je een ander mening hebt, alleen ik heb er wel moeite mee als meneer Ellian plotseling gaat spreken over een Supermoslim. Natuurlijk is het duidelijk dat de man van Iraanse afkomst, moeite heeft met de Islam en dit ook wil projecteren op anderen. Ook heer Ellian weet met zijn achtergrond dat er geen Supermoslims bestaan; dat het zelfs niet goed is om over Supermoslims te spreken. Wij – Moslims – als mens kunnen niet aangeven dat de ene Moslim beter is dan de andere. Alleen Allah kan aangeven wie een goed Moslim is/was en zal dat ook aangeven aan het einde van elk zijn aardse leven. Door aan te geven dat iemand een Supermoslim is, stelt hij zichzelf op hoogte van Allah en m.i. is dat godslastering.

In de column van de heer Ellian gaat het eigenlijk over de uitspraak van Mohammed Rabbae in Spits, waarin de laatste aangaf dat het tijd wordt voor een Moslimpartij. Volgens de heer Ellian begrijpt Mohammed Rabbae niets van de westerse vrije samenleving maar vooral ook niets van de Nederlandse Moslims, daar hij aangeeft dat er al een Islamitische partij in september 2007 is opgericht. Deze partij is opgericht door Jan Vink, echter doordat hij ziek was, heeft hij gevraagd om een lokaal politicus de kar te trekken. De columnist geeft daarna aan, niets meer vernomen te hebben van de partij.

En dat valt me dan weer zo tegen van deze man die toch overal zijn oren te luisteren kan leggen of even kan bellen of desnoods – misschien wat meer werk voor de goede man – het internet te bekijken. Ten eerste deze lokale politicus ben ik – overigens ben ik geen LPF-er, maar ex-LPF-er, daar ik op 19 juni 2004 geroyeerd ben tijdens een vergadering in Rotterdam waar ik niet binnen mocht. Daarna ben ik in september 2007 wederom geroyeerd door de lokale partij, waar ik niet meer binnenmocht. Ik ben Moslim en ik blijf Moslim en dan kunnen vele mensen niet echt waarderen. Nu weer terug naar de columnist. Misschien is de heer Ellian nog niet zo echt ingewerkt in de politiek, maar het opzetten van een nieuwe politiek partij, heeft enige tijd nodig. Momenteel wordt daar keihard aangewerkt, belangrijk is om de juiste mensen te vinden, die wel samen door een deur komen.
Ja, meneer Ellian, de Nederlandse Moslim Partij is er en u hoort momenteel niet elke dag wat in de media, daar we het niet willen doen op de TON-manier. En ja, in de doelstelling wordt aangegeven, dat de kloof tussen Moslims en niet-moslims verkleind moet worden. Dat is voor mij het ultieme doel in al mijn werk, waar ik ook mee bezig ben. Echter ik heb niet het gevoel dat Afshin Ellian ook voor dat zelfde doel werkt, sterker nog, ik heb meer het gevoel dat hij steeds maar probeert de Moslims die de kop boven de maaiveld uitsteekt, aan te vallen. Nu ook weer met Mohammed Rabbae. Misschien zijn de werkzaamheden en de uitgangspunten van Mohammed niet die van meneer Ellian, maar dat wil toch niet meteen zeggen dat je iemand zo moet aanvallen. Volgens meneer Ellian wil Mohammed Rabbae een Islamitisch CDA. Mijn vraag hierbij wat is er verkeerd aan een Islamitisch CDA? Past dit niet zo goed in het plaatje van meneer Ellian? Is meneer Ellian de waakhond van Nederland geworden? Zogezegd, Neerlands Hoop in Bange Dagen? Vecht hij voor Nederland, voor mensen als Rita Verdonk en Geert Wilders? Of wil hij ook nog wat positiefs zeggen over de Islam?

In het stuk wordt de vloer aangeveegd met een Moslimpartij, daar deze alleen maar opgericht kan worden, bestaande uit “aangevers en verklikkers”, en in andere landen kon het ook niet?
Beste Meneer Ellian, laat duidelijk zijn, dat de Nederlandse Moslim Partij opereert / zal opereren binnen de regels van de Nederlandse wetgeving en andere wetten en dat ze niet is opgericht om de regering om ver te werpen of welke regering dan ook. De partij is gewoon opgericht om een tegengeluid te geven. Tegengeluid tegen mensen als mevr. Verdonk en meneer Wilders. Waarschijnlijk ook tegen mensen als meneer Ellian, die niet vecht voor de rechten van de Moslims.

Neerlands Hoop in Bange dagen schreef een tekst, zoals boven aangegeven, misschien moet ik de eerste zin aanpassen - speciaal voor bepaalde mensen - :

Ik ben zo bang voor de Moslims in mijn land…

Labels: