De artikelen van de organisatie Al Haqiqa zijn verplaatst naar een eigen blog, nl. AlHaqiqa-Mediation, volg deze link: www.alhaqiqa-mediation.blogspot.com

zaterdag, augustus 18, 2007

Pervers weet men te melden.

De laatste week kreeg ik weer een mailtje van iemand die het zgn. goed met me voor heeft. Deze keer ging het over een vrouw van de Profeet Mohammed, en wel Aisha. Men rolt weer over elkaar heen om aan te tonen dat de Profeet een “perverse oude man is geweest, die zich inliet met een jong meisje”. En de een weet het nog beter dan de ander.

Opvallend in elke aanval op de Islam en de Moslims is, dat het meestal komt door mensen die het goed hebben, die niet in een wijk wonen waar mensen van allochtone afkomst wonen, die nog steeds niets hebben gelezen over de Islam, laat staan een Koran hebben aangeraakt. In het kort is dit de achterban van Geert- ik ben niet anti-Islam – Wilders die hiermee beschreven wordt. Voor deze Wilderianen kan daar misschien nog aantoegevoegd worden, dat ze vaak man zijn met een gemiddelde leeftijd, zeg 45 jaar, en vaak werkzaam in een commerciële baan. Daarbij mag nog gemeld worden dat het meestal mensen zijn die geen geloof aanhangen; maar wel soms lid zijn van een geheimzinnige organisatie die niet echt in de openbaarheid komt.

Enkele maanden geleden was in Nederland Mevr. Hirsi Ali actief met de aanvallen van de Profeet, dat stokje, maar dan extremer en veel breder, is overgenomen door haar vroegere partijgenoot, de heer Wilders.

Nu weer even terug naar het mailtje deze week, wat dus ging over de vrouw Aisha van de Profeet. De Profeet was een tijd in dienst bij Mevr. Chadiejah, een vrouw, met een bedrijf, die hoog in aanzien stond. Na verloop van tijd heeft Chadiejah verzocht tot een huwelijk met de Profeet, wat ook gebeurd is. Na de dood van zijn vrouw, trouwt de Profeet met Sawdah bint Zam’ah. Dit gebeurde om haar te troosten en te onderhouden na het overlijden van haar man.
Een jaar later trouwde de Profeet Aisha bint Aboe Bakr. De overlevering weet te melden dat de Profeet Aisha trouwde toen ze zes was, maar het huwelijk voltrok zich pas na haar negende jaar. Hier vallen dus menigeen moderne “denkers” over.

Wat men onmiddellijk vergeet, is dat men kijkt met de ogen van de 21e eeuw naar een activiteit die ruim 1400 jaar geleden is gebeurd, kijkt met de normen en waarden die nu gelden en niet toen toepasbaar waren. Het zou anders zijn geweest als de Profeet nu zou leven; in dat geval zou men de huidige normen en waarden van toepassing kunnen verklaren. Het was een ander tijdperk met andere begrippen, ander zeden en leefgewoonten.
Vervolgens moet men ook stilstaan bij de ontwikkeling van Aisha in die tijd; volgens de overlevering was Aisha heel snel rijp en onderwees ze op heel jonge leeftijd de andere vrouwen en mannen in de omgeving van de Profeet. M.a.w. ze was de metgezel van de Profeet zoals hij op dat moment nodig had, iemand die ook uitlegde wat het geloof in hield.
Daarnaast was het in die tijd vrij normaal dat men op jongere leeftijd een huwelijk sloot in dit soort landen; echter ook in andere landen was het bekend fenomeen. Als men terug kijkt in de geschiedenis kan men bv. vinden dat Willem II van Oranje trouwde met Maria Henriette, de oudste dochter van Koning Karel I, toen ze 10 jaar was. Dus als men gaat bekritiseren, laten we dan ook de andere feiten meenemen.
Tenslotte als de Profeet zo gek was op jonge meisjes, zoals de mensen ons willen doen geloven, waarom was alleen Aisha dan zo jong? Alle andere vrouwen die de Profeet om zich heen had, waren weduwen of waren gescheiden. Volgens een Engelse onderzoeker was Aisha op haar negende een volgroeide vrouw.
De mensen, toenmalige Arabieren, in de tijd van de Profeet gaven aan wanneer de meisjes huwelijksgereed waren. De vader van Aisha had zijn dochter al verloofd met een niet-Moslim maar heeft aan de jongeman verzocht af te zien van het huwelijk zodat ze later met de Profeet zou kunnen trouwen. Ook vrouwen gaven aan dat Aisha huwelijksgereed was. Ook andere meisjes zijn in die tijd op jongere leeftijd getrouwd, het was normaal verschijnsel in de Arabische gemeenschap van die tijd; echter het was ook een gewoon verschijnsel in de Joodse gemeenschap.

Voor deze column heb ik heel wat artikelen van het Internet gehaald, en boeken en tijdschriften nageslagen en gelezen, zowel in het Nederlands als de Franse artikelen die door mijn vrouw zijn aangedragen.
Natuurlijk zullen de volgers, de Wilderianen, en alle andere ongelovigen de Islam, de Profeet Mohammed en de Moslims blijven aanvallen, mede door het gevoel dat ze zelf niet weten wat ze moeten denken, dat ze allen maar papagaaien wat iemand in hun naam “durft” te zeggen. Laat ik je dit zeggen, de woorden van Wilders zijn ook niet van hem zelf, maar zijn ook maar “geleend” van anderen, die voor hem hetzelfde uitkraamden.
Het is te hopen dat de tegenstanders op waardige wijze een discussie aan willen gaan en zeker niet maar domweg als een kakelende kip zonder kop in de rondte wat lopen te jammeren en te kermen over de zgn. perversiteit van de Profeet Mohammed. Daarnaast is het maar aan te nemen dat dit soort mensen niet uit oogpunt van “hun eigen perversiteit” in hun gedachten dit soort dingen gaan roepen.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage