De artikelen van de organisatie Al Haqiqa zijn verplaatst naar een eigen blog, nl. AlHaqiqa-Mediation, volg deze link: www.alhaqiqa-mediation.blogspot.com

zondag, april 01, 2007

Geert Wilders: Sjeng Aon de Geng

Afgelopen weken was het weer eens raak: Geert – ik ben niet tegen Moslims – Wilders was weer eens op kruistocht. Deze keer ging het over dubbele nationaliteiten en loyaliteit van wie naar wie.

In de media van 1 maart jl. kon men optekenen uit de mond van Geert Wilders dat de dubbele nationaliteit los moet gezien worden van het Moslim zijn; echter in alles wat er gezegd wordt door deze man of geschreven door de media over deze man, komt duidelijk naar voren dat Wilders een verschrikkelijke hekel heeft aan Moslims en dat steekt hij ook niet onder stoelen of banken. Neen, sterker nog, elke keer valt hij Moslims aan en daar gaat hij erg ver in.
Voor de aardigheid ben ik eens teruggegaan naar de website van de PVV van Wilders en ook hier druipt weer het anti-islamisme van de website, beginnend met immigratiestop voor niet-westerse allochtonen (Marokkanen en Turken), de Grondwet moet aangepast om de Islam buiten de deur te houden, moratorium van 5 jaar op bouw nieuwe moskeeën en islamitische scholen, etc. etc. En dat gaat zo maar door en meneer vertelt niets tegen Moslims te hebben? Laat me niet lachen, Wilders heeft maar een doel en dat is tegen te houden alles wat met de Islam te maken heeft.
Een tijd geleden haalde Wilders het nieuws met de tsunami van Moslims, wat later moesten de Moslims weer enkele pagina’s uit de Koran scheuren, want dat waren pagina’s die volgens hem het geweld “minimaal aan zouden wakkeren”.


Terug naar het debat van afgelopen week: de dubbele nationaliteit. In de ogen van Wilders mogen bewindslieden geen dubbele nationaliteit hebben, want de heer Aboutaleb en Mevr. Albayrak zouden niet loyaal zijn aan de Nederlandse staat, regering en bevolking. Maar ook hier zijn het weer Moslims die het te verduren krijgen en het wordt erg op de persoon gespeeld. We horen van Wilders niets over de dubbele nationaliteiten van Grieken en Argentijnen, die net als de Marokkanen hun nationaliteit niet kunnen afstaan. Maar ja, deze mensen zitten niet in de regering, kunt u zeggen. Nee, dat klopt, maar bij Wilders gaat het om principes. En het hoogste principe is geen Moslims in de Nederlandse regering, want dat zou de heer Wilders niet kunnen uitleggen aan zijn politieke vrienden; Nederland zou een pleefiguur slaan.
Mijn interesse ligt eigenlijk meer bij het paspoort van Mevr. Wilders, de Hongaarse, en de complete schoonfamilie, zouden die ook een dubbele nationaliteit hebben of wordt dat met de mantel der liefde bedekt? Maar ja, daar mogen we niets over weten, mevrouw wordt angstvallig buiten de media gehouden.

In de Stentor van 23 februari jl. werd in de Analyse van Ap van den Berg hardop afgevraagd “of de duivel in Geert Wilders is gevaren”; tevens was de opmerking te lezen dat er kamerleden in toenemende mate zullen twijfelen of ze nog wel voluit met PVV’ers in debat moeten gaan.

Enkele dagen na het debat was er weer een ander debat, nu over Mevr. Khadija Arib, die in een adviesraad zit voor de mensenrechten in Marokko. Ook hier kwam Wilders weer de media uitleggen wat er allemaal mis was. Dit zou niet kunnen, want je kan een ander land niet adviseren en tevens loyaal zijn aan het land waar je werkzaam bent. Maar ook hier is weer sprake van een Moslima, die door Wilders wordt aangepakt, want Mevr. Arib zit ook nog in de Tweede Kamer.

Dubbele nationaliteit is een gegeven van enkele landen, waarbij de wet het verbiedt de nationaliteit op te geven. Als Wilders het zuiver had willen spelen, dan had hij alleen het koningrijk Marokko aan moeten vallen en het niet op de persoon te spelen. Met de manier waarop Wilders te keer gaat, zorgt hij alleen maar voor een grotere kloof tussen Moslims en niet-moslims en werkt hij zeker niet mee aan de inburgering van niet-westerse allochtonen.
Elke keer als ik deze man zie op tv of weer een artikel lees van Wilders moet ik denken aan het verhaal van Don Quichot, de dolende ridder die de wereld intrekt om het onrecht te bestrijden. In het tweede gedeelte wordt de waanzin afgewisseld door momenten van helderheid, waarin de dolende ridder zelfs zeer verstandige oordelen weet te vellen en soms als enige de waarheid ziet. Dat tweede deel is nog niet aangebroken en tot die tijd moeten we het doen met het lied van de feestband de Nachroave met het liedje Sjeng Aon de Geng. Een lied uit de tijd van de carnaval en Prins Carnaval en zijn Raad van Elf. Mijn vrije vertaling van dit lied is, aan de gang, laten we de schouders eronder zetten om Nederland een land te maken waar een ieder zich thuis voelt en thuis kan en mag voelen.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage