De artikelen van de organisatie Al Haqiqa zijn verplaatst naar een eigen blog, nl. AlHaqiqa-Mediation, volg deze link: www.alhaqiqa-mediation.blogspot.com

maandag, april 02, 2007

Gezocht: dubbele nationaliteiten

In de strijd van G. Wilders tegen de dubbele paspoorten cq nationaliteiten is hij op zoek naar een volgende groep slachtoffers. Heeft hij eerst zijn pijlen gericht op Moslim ministers en staatssecretarissen en Kamerleden, nu is een weer een andere groep aan de beurt.

Mensen met een dubbele nationaliteit kunnen, volgens de voorman van de PVV, Geert Wilders, niet loyaal zijn aan de Nederlandse gemeenschap. Echter daar is de populist pur sang het helemaal niet om te doen. Wilders is gewoon antimoslim en dat moet iedereen weten. Het is hem ook niet te doen om datgene wat er in het kabinet of kamer wordt gezegd; neen, dat is niet belangrijk en diegene die in de kamer met hem meegaan, voelen zich gewoon tegen een muur te praten. Nee, het gaat Wilders gewoon om het volk, om het volk de angst aan te praten die onderhuids misschien zou leven – dat zal de media straks weer wel melden – en om het volk te mobiliseren in zijn strijd tegen de Islam. Wilders spreekt niet tegen de kamerleden maar over de ruggen van de kamerleden tegen het volk en is steeds op zoek naar de volgende groep.

Afgelopen week is daar de groep van ambassadeurs, politiemensen, brandweermannen, militairen en ga zo maar verder bijgekomen. Binnen al deze groepen is naast de angst ook de woede ontstaan over de hetze die het kamp Wilders heeft aangezwengeld. Waarom praat Wilders cs. niet over alle mensen met dubbele nationaliteiten of paspoorten? Is het hem daar niet om te doen? Is het hem dan ergens anders om te doen? Ja, dat denk ik echt wel … het gaat hem alleen maar om de Islam en Moslims en anders niets. Over een dubbele nationaliteit van Grieken en Argentijnen hoor je hem niet spreken, zelfs niet over de dubbele nationaliteit van Prinses Maxima of wacht hij past om de ellende te starten als Maxima nog eens Koningin wordt? Nee, het is hem daar niet om te doen, want die horen niet tot “zijn doelgroep”; deze bestaat alleen maar uit Moslims, of zoals hij bedekt zelf zegt, niet-westerse allochtonen.

Ook Koen Kleijn heeft dit in de Groene Amsterdammer reeds aangegeven (maandag 26 maart). Hij heeft een historisch overzicht geschreven, waar het ging over de katholieken, die in de jaren 1580 tot 1795 als tweederangs burgers werden beschouwd, zoals nu de Moslims. Bij de samenstelling van de Grondwet na 1795 en op het moment dat alle inwoners voor de wet gelijk werden gesteld, werd de vraag ook al gesteld – bijna identiek als vandaag – konden de katholieken en joden als loyale Nederlanders worden beschouwd? Het heeft een tijd geduurd voordat de volledige emancipatie van katholieken en joden een feit was, maar aan de grondwettelijke vrijheid van geweten, van vereniging en vergadering en van geloofsuitoefening heeft niemand meer getornd. Tot nu toe; nu wordt er weer gedacht aan religieuze apartheid. Een aantal denkers gaven aan: geen emancipatie of integratie, maar bekeren of te verdwijnen.
Dat is wat Wilders ook aanhangt: geen Moslims in de regering, een preekverbod voor buitenlandse imams, afschaffing van het stemrecht van niet-Nederlandse ingezetenen bij gemeenteraadsverkiezingen, afschaffing van omroepen die niet ‘neutraal en evenwichtig’ berichten en ga zo maar verder. (gegevens uit artikel van Koen Kleijn)


De vraag is waar Wilders hierna gaat doen? Misschien de voetballers in de Ere-Divisie. Dan heeft hij het heel druk om na te gaan of er en wie een dubbele nationaliteit heeft en wie is loyaal aan zijn Nederlandse werkgever. Moeilijkheid hierbij is dan wel dat een aantal spelers worden uitgenodigd voor een ander land te gaan spelen dan Nederland, het Nederlandse elftal. Voor sommigen is de keus wel erg moeilijk, de een kiest voor Nederland en een ander voor een ander land.
Zou de PVV niet gewoon aan het werk kunnen gaan, er zijn nog genoeg problemen die aangepakt moeten gaan worden in ons land? Moet de PVV zich elke dag bezig houden met haar religieuze apartheid en willen ze niet-westerse allochtonen alleen maar bestempelen als tweederangs burgers? Misschien is het wel eens nodig dat de heer Wilders een inburgeringcursus doorloopt, kan hij ook nog eens wat leren van het Nederland van zijn voorouders.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage