De artikelen van de organisatie Al Haqiqa zijn verplaatst naar een eigen blog, nl. AlHaqiqa-Mediation, volg deze link: www.alhaqiqa-mediation.blogspot.com

zaterdag, oktober 27, 2007

Een muzikale maaltijd van raï, rock en reggae


Persbericht Khaled

Dé koning van de Raï, wereldster Khaled, komt voor een uniek optreden naar Tilburg. Dit derde concert in de serie Mundial Flavour biedt naast Khaled nog een ander ingrediënt, het collectief Kasba staat in zijn voorprogramma. Dit muzikaal gerecht waarbij traditionele raï-klanken op smaak worden gebracht met westerse kruiden, vindt op 14 december plaats in Popcentrum 013 Tilburg.

Een vleugje Raï
Khaled, koning van de raï geeft op 14 december een eenmalig concert in Tilburg. Het veelzijdige genre van de raï-muziek kenmerkt zich door een mix van traditionele instrumenten als darboeka en viool met invloeden uit rock, reggae en rap. Khaleds begeleiding klinkt krachtig en direct als geen ander. Zijn vocale veelzijdigheid lijkt oneindig: in rijke, volle tonen zweeft hij over de wisselende ritmes als een volleerd trapezewerker. Aan niemand ontgaat de impact van zijn swingende melodie.

En een vleugje rock
Kasba speelt in 2002 op het huwelijksfeest van prins Willem Alexander en prinses Máxima in de Amsterdam Arena Hierdoor komt de carrière van Kasba in een stroomversnelling. In 2005 neemt kasba het nummer Multiculti op met Paul de Leeuw en het nummer “In vrijheid” met BLØF, Tasha’s World en Thè Lau. In april 2007 is het album ZigZag verschenen, waar ondermeer is samengewerkt met DJ Idriss en DJ mps-PILOT. Daarvan heeft het Festival Mundial publiek tijdens ‘Petje Af!’ concert van kunnen genieten.

Mundial Flavours, de serie
Dit exclusieve concert is onderdeel van de serie Mundial Flavours, een samenwerking tussen poppodium 013, Theaters Tilburg en Mundial Productions. In deze serie worden de grote wereldmuzieksterren van dit moment naar Tilburg gehaald. Naast Khaled komt Mory Kanté (12 januari - in de Schouwburg) naar Tilburg. Al eerder hebben zowel Angelique Kidjo (21 september – Theaters Tilburg) als Ojos de Brujo (4 november – 013 Popcentrum) Tilburg met een spetterend concert verrast.

Verkoopinformatie
Khaled treedt op 14 december om 20.15 uur op in 013 Popcentrum Tilburg. Kaarten à € 25 zijn verkrijgbaar via
www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en bij de 013 Boxoffice. Ook zijn via Ticket Service Nederland kaarten te bestellen. Kijk voor meer informatie op www.mundialflavour.nl

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage